Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Veliki senčniki za gostinske terase od 500  -  800 cm

Veliki senčniki so senčniki od dimenzije fi 300 ali 300 x 300 cm naprej in se uporabljajo za osenčenje gostinskih teras, vrtov, trgov, ulic in posebnih prireditvenh prostorov. Uporabljajo se senčniki s sredinskim ali stranskim drogom. Glede na vrsto droga imajo tudi sistem odpiranja in zapiranja različen - ročni (manjši senčniki), mehanski ali motorni za velike senčnike. Nekateri imajo teleskopsko zapiranje, kar pomeni, da pri zapiranju ne dosežejo spodaj postavljenih miz in stolov, kar je izredno praktično. To pomeni, da ni potrebno prestavljati miz in stolov ob zapiranju senčnika.

Veliki senčniki so izdelani iz različnih materialov - največ iz steklenih vlaken, lesa, aluminija, kovine - inoxa. V zadnjem času so najboljši senčniki izdelani iz steklenih vlaken v imitaciji lesa ali sivi barvi. So prožni, močni in ne rabijo veliko vzdrževanja. Za pokrivno blago se uporabljajo različna blaga - poliester, dralon, tempotest, itd ... Pomembno je, da so UV zaščitena, vodoodbojna, zaščitena proti plesni in barvno dobro obstojna. Na voljo so v več različnih barvah.

Zelo dobro je, da ima senčnik odprtino za odzračevanje skozi katero se odvaja ves topel in slab zrak, ki se nabira pod senčnikom. Veliki senčniki morajo biti pravilno postavljeni, da jih veter ne prestavlja. Najbolje je, da so fiksirani v tla, vendar so taki neprestavljivi. Če hočemo imeti prestavljive senčnike, potrebujemo podstavek za senčnike ter ustrezno količine plošč za obtežitev, glede na velikost senčnika. Za pravilno izbiro in postavitev senčnikov je najbolje, da se pozanimate pri strokovnjakih za to področje. Seveda lahko pokličete tudi nas in z veseljem vam bomo pomagali.

V zadnjem času pa so veliki senčniki izdelani tako, da se na njih lahko montirajo LED lučke za večerno osvetlitev prostora in celo grelci za ogrevanje prostora pod senčnikom (glej slike), kar pride še kako prav v hladnem obdobju.

Veliki senčniki