Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

 Senčniki

Senčniki   

Zelo pomemben element v gostinstvu in turizmu je senčnik. Senčniki se uporabljajo predvsem poleti, ko sonce močno pripeka. Mali senčniki se največ uporabljajo na bazenih in plažah za zaščito kože kopalcev pred sončnimi žarki. Veliki senčniki pa so namenjeni za zaščito pred soncem na gostinskih terasah, vrtovih, na trgih in ulicah.

Senčnike razvrščamo glede na velikost in po materialu iz katerega so izdelani (leseni, kovinski, aluminijasti, iz steklenih vlaken). Osnovna delitev pa je glede na pozicijo droga senčnika - centralni drog, stranski drog. Obstoja tudi senčnik, ki se pritrdi na steno, vendar je ta način malokrat v uporabi.

Zanimivi so predvsem veliki senčniki. Poznamo enojčke, dvojčke, trojčke in četvorčke, ki imajo en sam drog. S četvorčkom lahko pokrijemo do 8 x 8 m veliko teraso.

Proizvajalci dobro skrbijo za razvoj tega področja, saj vsako leto na trg pride kakšna noviteta tako glede uporabe materiala, kot tudi designa in sistema odpiranja in zapiranja senčnika. Zato spremljajte tudi našo rubriko "Novi proizvodi", kjer predstavljamo novitete.

Mali senčniki za bazene in plaže                                 Veliki senčniki        

        Mali senčniki za bazene in plaže                                                                              Veliki senčniki

Senčniki