Vzmetnice in ležišča

Vzmetnice in ležišča

V objektih, ki nudijo prenočitvene zmogljivosti, morate ponudniki dobro razmisliti katera ležišča uporabiti oz. s katerimi ležišči opremiti postelje.

Gost pri vas ne bo samo prespal, ampak se mora dobro naspati in odpočiti. Zamislite si, da ste vi ta gost!

Ker pa prihajajo k vam različni gostje, je še toliko pomembnejša izbira ležišča, saj ne ustreza vsem enako ležišče.

Pravo ležišče za dober spanec je tisto, ki zadovolji osebne potrebe po udobju in podpori. Ne glede na to, ali izberete ležišče z vzmetmi, iz pene, lateksa, vodno ali zračno posteljo, vedno ocenite udobje, podporo, trajnost in velikost ležišča.


UDOBJE:       

Danes so najboljša ležišča sestavljena iz več plasti, ki so naložene druga na drugo in nudijo boljše udobje. Zaradi luksuznih materialov in izjemno mehkih tkanin s posebnimi obdelavami,  je ležišče na dotik še bolj prijetno.

PODPORA:    

Dobro ležišče nudi telesu podporo v vseh točkah in drži hrbtenice v položaju strumno poravnanega vojaka. Posebej bodite pozorni na najtežje dele telesa, ramena, boke, in križ.

TRAJNOST:    

Od kakovosti materialov, iz katerih je sestavljeno ležišče, je odvisno, kako dolgo bo ležišče nudilo ustrezno podporo in udobje.

VELIKOST:      

Zdrav človek se ponoči 40 do 60 krat premakne, zato potrebuje prostor za obračanje. Preverite, ali ležišče nudi dovolj prostora, da se bo lahko vaš gost prosto obračal. Ne pozabite na dolžino ležišča, saj naj bo 10 do 15 cm daljše od telesne višine.

 

Izjemno pomembna je tudi higiena ležišča. Večina ležišč je protibakterijsko zaščitena. Nekatera pa imajo pralno preobleko.

Ob današnji podvrženosti alergijam čedalje več ljudi, je pomemben podatek, da so nekatera ležišča antialergijsko zaščitena.

Vsa boljša pa imajo zimsko - letno stran.

 

Nekaj znakov, da potrebujete novo ležišče:

-    Ležišče je že staro  in ga je potrebno menjati vsakih 5 - 7 let.

-    Se vaši gostje pritožujejo nad slabim spanjem in se zbujajo togi, odreveneli, z bolečinami.

-     Ležišče ima vidne znake predolge uporabe (ima vdolbine, tkanina je ohlapna, vidijo se deli notranjosti).

Naj vas garancijska doba ne zavede. Garancijska doba ležišča ni kazalnik za to, kako dolgo naj bi ležišče uporabljali. Garancijska doba vas varuje v primeru napake na izdelku, nikakor pa ne pred izgubo udobja in podpore.

 

 

POZOR!   

Vse navedene cene že vključujejo 22% DDV   (cene z DDV)

10 artiklov

po strani

Mreža  Vrstice 

Padajoče

10 artiklov

po strani

Mreža  Vrstice 

Padajoče