Zdravju prijazni stoli

Zdravju prijazni stoli

Številne študije potrjujejo pozitiven odnos med odličnimi delovnimi ter zdravju prijaznimi pogoji in vrhunsko zmogljivostjo človeka na takšnem delovnem mestu.

K udobnejšemu in bolj produktivnemu delu v pisarni v veliki meri pripomore ergonomično oblikovano pohištvo, v prvi vrsti stol, miza, računalniški zaslon, delovni pripomočki, ...

Izbira pravega stola je na prvem mestu.

Vendar pa sedenje na klasičnih ergonomsko oblikovanih stolih ni več dovolj. Glede na to, da presedimo vedno več časa ob računalnikih, moramo narediti še korak naprej. Izbrati moramo stol, ki omogoča tudi gibanje.

Zdravo sedenje ali kot temu pravimo dinamično sedenje pomeni, da spreminjamo naš sedeči položaj čim pogosteje. Pogosta sprememba položaja vzpodbudi bolj vzravnano sedenje, omogoča globlje dihanje in tako večjo nasičenost krvi s kisikom. Gibanje aktivira boljši pretok krvi skozi naše celotno telo in s tem izboljša našo psihofizično zmogljivost. S tem si zagotovimo, da smo dobre volje in veliko lažje opravljamo svoje delovne naloge.

Dolgo časa ni bilo nobene druge možnosti, kot klasičen način sedenja. Danes pa že imamo na voljo edinstvene pisarniške in delovne stole z univerzalno idejo: tri-dimenzionalna prilagodljivost sedenja, ki so v nadaljevanju tudi predstavljeni.

Ti gibljivi tri-dimenzionalni stoli so spremenili načelo sedenja: ne potrebujemo se več prilagajati stolu in sedenju, ampak se stoli prilagajajo nam. Naprej, nazaj, vstran, gor, dol in še več.

Študije, ki so bile opravljene na Univerzi v Regensburgu pod vodstvom prof. GRIFKA potrjujejo, da se na gibljivih stolih premikamo dvakrat toliko, kot na običajnih stolih.

Dinamično sedenje omogoča:

×  naravno obremeni in razbremeni naše mišice in medvretenčne ploščice

×  izboljša prekrvavitev mišic in medvretenčnih ploščic

×  preprečuje nepravilno obremenitev mišic in njihovo napetost

×  zagotavlja zadosten pretok krvi skozi mišice

×  vzpodbuja koncentracijo in učinkovitost

Sedenje na tri-dimenzionalnih stolih je zelo podobno sedenju na ortopedski žogi, a ti stoli omogočajo še valiko več (nastavljivost višine sedeža in naslona, nastavljivost naklona sedeža in naslona, teže uporabnika, moč gibanja, itd.).

Zato si oglejte spodaj predstavljene stole in se odločite za katerega od njih, če vam je kaj do vašega zdravja in boljšega počutja. 

Če ne veste kateri stol izbrati, me pokličite na tel. 041 692 597 in se dogovorimo za svetovanje ali predstavitev stolov v vašem podjetju.                  

Ne odlašajte, storite nekaj za vaše zdravje in zdravje vaših zaposlenih!

 

 


14 artiklov

po strani

Mreža  Vrstice 

Padajoče

14 artiklov

po strani

Mreža  Vrstice 

Padajoče